Ook de HEMA bindt strijd aan tegen plastic

Warenhuis HEMA verkoopt uiterlijk vanaf 2020 geen plastic rietjes en wattenstaafjes meer. Het bedrijf begint dit najaar al met papieren en metalen alternatieven voor rietjes. Ook plastic wegwerpborden, roerstaafjes en confetti verdwijnen uit het assortiment.
Dat schrijft AD donderdag op basis van een interview met Eva Ronhaar, die verantwoordelijk is voor de verduurzaming van HEMA.

Producten die al gemaakt zijn, worden nog wel verkocht. “We gaan die spullen niet vernietigen maar kopen ze niet langer in of laten ze niet bijmaken”, aldus Ronhaar. “De kartonnen wattenstaafjes zijn nu al beschikbaar in sommige winkels en zullen langzaam worden uitgebreid.”

De reden voor de ban van plastic is volgens Ronhaar de impact op het milieu. “We willen onze verantwoordelijkheid nemen”, stelt ze. Achter de schermen is HEMA volgens haar al langer bezig met deze duurzame koers.

Na het aanpakken van wegwerpplastic wordt het hele assortiment onder de loep genomen. “Onze volgende doelstelling is de totale verpakkingen verminderen met 25 procent in 2025 en 100 procent gerecycled of bioplastic in 2025.” (NU.nl)