NederlandSchoon

Gemeente Gouda heeft op voorspraak van de SOG – Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda – het kernwinkelgebied opgegeven voor de Verkiezing Schoonste Winkelgebied. In 2018 zal Stichting Gouda Schoon dit voortzetten.

In 2017 hebben 89 gemeenten meegedaan met 616 winkelgebieden. De gemeente Gouda heeft drie winkelgebieden opgegeven, namelijk Kernwinkelgebied Binnenstad Gouda, Winkelcentrum Bloemendaal en Winkelcentrum Goverwelle. Uiteindelijk is het Kernwinkelgebied Binnenstad in de top 20 geëindigd.
Vanaf begin april 2018 zullen bewoners, toeristen, winkeliers en horeca de ‘Stadsschoonmaker’ regelmatig tegenkomen.

Informatie is te vinden op https://www.nederlandschoon.nl/Recordaantal-deelnemers-vijfde-editie-Schoonste-Winkelgebied-Verkiezing

Stichting Gouda Schoon
Op 3 november 2017 is de Stichting Gouda Schoon notarieel opgericht. Aangezien de stichting momenteel drie grote projecten onderhanden heeft, is dit beleidsmatig en uitvoerend beter te overzien en kan de stichting ermee aan de slag gaan. Deze projecten worden verder beschreven op de subpagina’s.