Stichting wint logo’s van Nederland Schoon

Afgelopen voorjaar heeft de Stichting Gouda Schoon (SGS) meegedaan aan een enquête die werd verspreid door Nederland Schoon onder gemeenten en andere organisaties die zich bezighouden met zwerfafval. Onder de inzenders werden drie prijzen verloot.
De Stichting Gouda Schoon was een van die winnaars en kreeg van Nederland Schoon de mogelijkheid om op maximaal tien plekken in de stad een logo aan te laten brengen waarbij publiek wordt opgeroepen om de omgeving schoon te houden.
Op 17 april kwam een gespecialiseerd bedrijf de logo’s in het kernwinkelgebied van de Goudse binnenstad aanbrengen. Wethouder Hilde Niezen hielp mee om het eerste logo aan te brengen op de Kleiweg vóór de Stadswinkel (zie foto).

De overige logo’s werden aangebracht op de hoek Kleiweg/Turfmarkt, Wijdstraat, Lange Groenendaal, Achter de Waag, bij de Nieuwe Marktpassage en op de Korte en Lange Tiendeweg.
De logo’s zijn met milieu-vriendelijke grondstoffen aangebracht en blijven – afhankelijk van het weer en het intensieve gebruik – ongeveer 6 tot 8 weken zichtbaar.