‘Neem je eigen beker mee’ in de strijd tegen afval

Klanten die een eigen herbruikbare beker meenemen naar de stationswinkels van Julia’s, AH to go en Railcatering krijgen vanaf woensdag 25 cent korting op warme dranken. De NS wil met deze actie het gebruik van herbruikbare bekers stimuleren en zwerfafval tegengaan.

Bij andere winkels op het station was het al mogelijk korting te krijgen met een eigen beker. Onder meer Kiosk, StationsHuiskamer, Starbucks, Pret A Manger en LEON bieden deze service al langer. Anita Wetterhahn-Reijnen, directeur retail NS Stations, hoopt en verwacht dat nog meer winkels zich aansluiten bij de kortingsactie. “Hoe meer winkels meedoen, hoe groter de impact.”

Jaarlijks worden er meer dan 30 miljoen warme dranken besteld op stations. De huidige wegwerpbekers kunnen niet worden hergebruikt en belanden in het afval. De NS onderzoekt de mogelijkheid om de bekers te recyclen als wc papier.

Op station Utrecht Centraal opent tijdelijk de pop-up winkel ‘Af van afval’. Tot en met 15 oktober zijn hier producten verkrijgbaar die gemaakt zijn van hergebruikt NS-materiaal. Ook zijn er herbruikbare bekers te koop in deze pop-up.